Wykonanie
Bardzo proste i szybkie danie. A jeżeli lubimy
tuńczyka to doskonałe w smaku.Dlaczego
makaron pełnoziarnisty? Odpowiedź jest prosta. Zawiera wszystkie składniki, które występują w ziarnie, a dokładniej mówiąc ziarno zostało zmielone wraz z zewnętrzną powłoką.Produkty pełnoziarniste mają również obniżoną zawartość
cukrów. Ograniczają wchłanianie tłuszczu z pożywienia. Błonnik zawarty w takich produktach korzystnie wpływa na perystaltykę jelit.



SKŁADNIKI
makaron pełnoziarnisty typu penne lub inny ( dla 3 osób pół
torebki)jedna puszka z
tuńczyka w sosie własnym1 łyżka
oleju rzepakowego tłoczonego na zimno1
cebulaWYKONANIEMakron gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 7-8 min. al -dente .
Cebulę kroimy w kostkę i podduszamy na
oleju, nie smażymy.Do ugotowanego
makaronu dodajemy
cebulę ,
tuńczyka z puszki. Wszystko mieszamy i gotowe.


SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.