Wykonanie
Przepis, który jakiś czas temu dostałam od Uli. Od tamtej
pory gości na moim
stole regularnie. Bardzo szybko się robi i jeszcze szybciej zjada :)

Potrzebujesz (obiad dla 4 osób)4/5 opakowania
makaronu świderki (400g. Całe opakowanie będzie troche za dużo)2 puszki
tuńczyka w sosie własnym400 ml
śmietany 18 %2 średnie
cebule50g
masła3 ząbki
czosnkusól,
pieprz, + u mnie do posypania świeży
lubczyk. Można dodać łyżeczkę suszonegoPrzygotowanie:
Makaron gotujemy wedle przepisu na opakowaniu.
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie półplasterki.
Tuńczyka odcedzamy z zalewy.Na patelni rozgrzewamy
masło i wrzucamy
cebulę. Szklimy. Dodajemy
czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodajemy odcedzonego
tuńczyka i mieszamy. Większe kawałki rozdrabniamy
łopatką.Gdy
tuńczyk będzie gorący zalewamy go
śmietaną i dokładnie mieszamy, aż zacznie bulgotać.Przyprawiamy do smakuNa koniec dodajemy odcedzony
makaron i dokładnie mieszamy.Smacznego!