ßßß
Potrzebujesz (obiad dla 4 osób)4/5 opakowania makaronu świderki (400g. Całe opakowanie będzie troche za dużo)2 puszki tuńczyka w sosie własnym400 ml śmietany 18 %2 średnie cebule50g masła3 ząbki czosnkusól, pieprz, + u mnie do posypania świeży lubczyk. Można dodać łyżeczkę suszonegoPrzygotowanie:Makaron gotujemy wedle przepisu na opakowaniu.Cebulę obieramy i kroimy w cienkie półplasterki.Tuńczyka odcedzamy z zalewy.Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy cebulę. Szklimy. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodajemy odcedzonego tuńczyka i mieszamy. Większe kawałki rozdrabniamy łopatką.Gdy tuńczyk będzie gorący zalewamy go śmietaną i dokładnie mieszamy, aż zacznie bulgotać.Przyprawiamy do smakuNa koniec dodajemy odcedzony makaron i dokładnie mieszamy.Smacznego!