Wykonanie
Ostatnio "kręci" mnie patelnia, tzn. lubuję się w smażonych, smażę i przesmażam większość produktów zdolnych do spożycia. Oczywiście bez tłuszczu, rzecz jasna.Dzisiejszą chętke na kotleta ugasiłam ..
rybą. Ale forma kotletopodobna zachowana. :)
Tuńczyk, nutka
ostrej papryki - to wszystko. Można wcinać "
solo" bądź wsadzić do
bułki pełnoziarnistej lub zjeść z
sałatką warzywną. Wiele dodatków tu bardzo pasuje, a jak i co to już tylko Osobista Inwencja Twórcza.

Składniki (na 5 kotletów):1 puszka
tuńczyka w sosie własnym (ok.170g)1
jajo1
cebula2 łyżki
otrąb owsianychmielona
ostra paprykaTuńczyka odcedź.
Cebulę posiekaj w kosteczkę. W misce wymieszaj wszystko:
tuńczyka,
cebulę,
jajko,
otręby i przypraw
papryką. Z masy uformuj kotlety i smaż na patelni (beztłuszczowej) z dwóch stron.Wartość Kaloryczna 70 kcal (1 kotlet)
Białko 10,7 gWęglowodany 2 , 6 gTłuszcz 1,6g