Wykonanie
W mojej kuchni
kasze i pierogi. jedne już opublikowałam, ale przy okazji robienia ruskich , powstały również z
kaszą gryczaną,
twarogiem , na słodko. Link do ciasta ciasto do pirogów .Polecam warto wypróbować.Czego potrzebujemy:Link : ciasto na pierogiFarsz:2 szklanki
kaszy gryczanej( może buc z woreczka)1/2 kg
seraok szklanka
cukru ( tu według smaku)
mięta suszona lub świeżapół łyżeczki
cynamonucukier waniliowyWykonanie:
Kaszę uprażyć z czterema szklankami
wody. Po ostudzeniu dodać przekręcony przez maszynkę
ser ( może być ten
śmietankowy , wtedy dodajemy od razu). Dodajemy resztę składników , wyrabiamy. Jeśli chcemy słodsze dodajemy więcej
cukru.Lepimy pierogi, można wyciskarką do pierogów . Zrobiłam kilka, ale przeszłam na ręczne. Wokół zlepionego pieroga robimy falbankę, składając jeszcze raz.

SMACZNEGOZarabiaj w prosty sposób