Wykonanie
Lista składników1 kostka
margaryny Kasia1 kg
sera6 jaj1 1/2 szkl
cukru2 łyżeczki
cynamonu1 sernixJak zrobić?Odzielić
żółtka od
białek.
Białka ubić ze szczyptą
soli na sztywną masę.
Żółtka wrzucić do dużej miski i utrzeć z
cukrem, dodać
margarynę,
ser,
cynamon, sernix utrzeć. Ucierać aż do uzyskania jednobarwnej masy. Na koniec dodać ubite
białka. Wymieszać, aż do uzyskania jednolitej masy (chwilę to zajmie - najlepiej mieszać dużą łyżką ruchami od dołu do góry, zalewając
białko masą
serową). Można wymieszać mikserem, ale na wolnych obrotach. Gotową masę wylać do formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika w temperaturze 180 C piec 60-80 minut. Po upieczeniu pozostawić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. na pół godziny. Wyjąć zrobić dekorację :)Smacznego :)