Wykonanie


Pyszny sernik na
czekoladowym spodzie, rozpływający się w ustach przy każdym kęsie.

Kruche ciasto2 szklanki
mąki1/2 szklanki
cukru2
żółtka150g
masła50g rozpuszczonej ostudzonej
czekoladyMasa serowa1 kg półtłustego
twarogu3
jajka2 szklanki
mleka1/2 szklanki
oleju rzepakowego2 łyżki
soku z cytryny1
budyń waniliowy/śmietankowy (ok. 65 g)1 szklanka
cukru1
laska wanilii Wszystkie składniki razem zagnieść. Ciasto podzielić na dwie części i schłodzić 1h w zamrażarce. Twaróg półtłusty zmielić 3 razy w maszynce do mielenia. Dodać pozostałe składniki i całość dokładnie zmiksować.Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Połową ciasta wygnieść spód blaszki, wylać masę serową, a następnie zetrzeć drugą część ciasta.Piec 60minut w 180stopniach