ßßß
Składniki;3 świeże pstrągiMarynata:1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku1 łyżeczka cząbru1 łyżeczka suszonego tymiankusok z połowy cytryny2 łyżki oliwy1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę1 cebula pokrojona w cieniutkie plasterkisól do smakuDodatkowo olej do smażeniamąka o panierowania
Sposób przygotowania:Rybę oczyścić odkroić głowę i ogon , umyć i pokroić w dzwonka. Do dużej miski przełożyć wszystkie składniki marynaty, wymieszać i obtoczyć nimi rybę. Miskę zakryć folią spożywczą i pozostawić w lodówce na 24 godziny. Na talerz wysypać mąkę i delikatnie panierować w niej rybę. Patelnię rozgrzać i wlać olej. Ułożyć rybę i piec z każdej strony po około 7 minut.
Ja rybkę serwuję z ziemniaczkami i zawsze z kiszoną kapustą. Po prostu uwielbiam ten zestaw :) Smacznego.