Wykonanie
Propozycja dla wszystkich milosnikow
bananów :) Mięciutki
kakaowy spod,
banany pokryte masa budyniowa to rozkosz dla podniebienia. Bardzo ladnie się prezentuje i szczególnie polecam na wszelakie uroczystości rodzinne.Wymiary blaszki: 24x29 cmTemp. pieczenia 180 CCzas pieczenia :50 minut
Składniki :Ciasto :5 jaj120 g
cukru125 ml
oleju200 g
maki1,5 lyzeczki
proszku do pieczenia6 lyzek
kakaoMasa budyniowa:
budyń waniliowy500 ml
mleka100 g
cukru pudru300 g
masla4 lyzki
rumuSposób przygotowania:Ciasto :
Białka ubijamy na sztywna piane.Stopniowo dodajemy
cukier i po jednym
zoltku.Następnie wlewamy 125 ml
oleju i wszystko miksujemy.Ciasto wylewamy do foremki wylozonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 C pieczemy ok. 40 minut.Gdy ciasto wystygnie , układamy pokrojone w plasterki
banany.Masa budyniowa :1,5 szklanki z 1 lyzka
cukru gotujemy w garnku.W 0,5 szklance rozcieńczamy
budyń i wlewamy do gotującego się
mleka. Mieszamy i studzimy.
Maslo miksujemy z
cukrem pudrem , gdy powstanie kremowy puch , stopniowo dodajemy po 1 lyzce zimnego budyniu.Masę budyniowa wykładamy na ciasto
kakaowe i
banany.Na wierzch mozna posypać starta
czekoladę gorzka.Smacznego :)