ßßß

dyniowo-kokosowy tofurniczek na zimno z cynamonem podany z orzechowo-cynamonowoymi pralinkami Rawnellopumpkin-coconut tofu cheescake with cinnamon served with nut-cinnamon Rawnello ballsSkładniki:2/3 kostki naturalnego tofu – ok. 250-260głyżka wiórek kokosowychłyżka soku z cytryny
łyżka syropu daktylowego2-3spore łyżki puree dyniowego (tu: dynia Hokkaido)ok. 1/3-1/2 łyżeczki cynamonu1/2 szklanki mleka roślinnego (najlepiej kokosowe)ok.1/2 łyżeczki agaru4 pralinki orzechowo-cynamonowe RawnelloTofu zmiksować z kokosem, cytryną, syropem, dynią, cynamonem – ma wyjść gęsty, gładki ‚twarożek’. Agar zagotować na mleku. Na koniec wmieszać bardzo dokładnie do gotowej dyniowej masy z tofu i przełożyć do dowolnego naczynia. Wstawić do lodówki. Najlepiej na całą noc. Rano podawać z dowolnymi dodatkami. Z całego serca polecam przybrać go pralinkami Rawnello . Smacznego!Pierwsze pralinki Rawnello, które mam przyjemność próbować… Orzechowy sen o cynamonie. W skład wchodzą 100% BIO składniki : daktyle, orzechy 25% – migdał, laskowy i włoski, cynamon 2% . Czyż to nie jest wymarzony skład słodkości?! Jak dla mnie TAKPralinki smakują świetnie – ja po prostu mam słabość do daktyli, a co więcej – orzechów. Z czystym sercem polecam Wam zakup. Tymczasem szykujcie się na recenzje kolejnych smaków!
Więcej szukajcie tutaj oraz na stronie producenta . Zapraszam!Tak przy okazji – dziś takie słodkie, deserowe śniadanie nie bez okazji – już ROK jestem weganką i czuję się wspaniale!!! Go VEGAN!Miłego i smacznego dnia!