Wykonanie
Jesień zbliża się wielkimi krokami o czym świadczą m.in. pojawiające się sezonowe
owoce, które już samym smakiem przywodzą na myśl jesienne klimaty. Dziś ciąg dalszy
dyniowych wariacji. Tym razem pokusiłam się o delikatny, gęsty krem
dyniowy z
bananową wkładką. Nie mogłam pominąć
cynamonu, który najbardziej kojarzy mi się z jesienią, a z
dynią komponuje się wręcz idealnie.
Syrop daktylowy nadaje niezwykłą, naturalną
słodycz.
Masło orzechowe smakuje świetnie niemalże z każdym
owocem czy warzywem, więc zagościło też w dzisiejszym śniadaniu. Do tego
maliny, czyli cząstka letnich smaków i suszona biała
morwa, która dodaje charakteru i kontrastu do kremu. Rozkoszowanie się miseczką takiego śniadania rano to czysta przyjemność, można się rozpłynąć

dyniowo-
bananowy tofu krem z
cynamonem podany z
masłem orzechowym crunchy,
malinami i suszoną białą
morwąpumpkin-
banana tofu cream with cinnamon served with crunchy peanut butter, raspberries and dried white mulberriesSkładniki:ok. 250g
tofu naturalnego

2 spore łyżki puree
dyniowego (
dynia butternut squash – piżmowa)średni dojrzały
bananłyżka
syropu daktylowegodo 1/2 łyżeczki
cynamonułyżka
soku z cytryny2-3 łyżki
mleka migdałowegoWszystkie składniki zmiksować ze sobą na gładki krem. Najlepiej zrobić to wieczorem i wstawić na noc do lodówki. Rano podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Mija dzień za dniem, to już tydzień. Dalej nic. Szukam. Nie
tracę motywacji. Cieszę się każdą chwilą spędzoną tutaj, nawet jeśli nie robię nic bardziej aktywnego poza oglądaniem telewizji, przeglądaniem ofert na internecie i gotowaniem oczywiście. Wierzę, że ten okres szybko minie i znajdzie się tyle spraw do załatwienia, że nie będzie ani chwili na nudę czy lenistwo. Ta wizja mi się podoba.Przyjemnego dnia!
