ßßß
 
            
         1 puszka kajmaku waniliowego1 budyń śmietankowy bez cukru2 szklanki mleka0 , 5 litra kremówki3 łyżki cukru pudru2 łyżeczki żelatyny3/4 szklanki orzeszków arachidowych solonych2 duże paczki ciastek typu pepitki lub be-beBudyń gotujemy zgodnie z przepisem, nie dodajemy jednak cukru.Do ugotowanej, gorącej masy dodajemy kajmak pozostawiając 2 łyżki,które będą potrzebne do polania wierzchu ciasta.Na blasze układamy jedną warstwę ciastek, na to wylewamy masę kajmakowo-budyniową i przykrywamy drugą warstwą ciastek.Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklance gorącej wody.Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i dodajemy rozpuszczoną żelatynę.Masę wylewamy na ciasto i posypujemy orzeszkami.Pozostałą część masy kajmakowej wkładamy do małego woreczka w którym należy zrobić małą dziurkę i wyciskamy masę na ciasto tworząc tzw. esy-floresy.Ciasto schładzamy w lodówce.
1 puszka kajmaku waniliowego1 budyń śmietankowy bez cukru2 szklanki mleka0 , 5 litra kremówki3 łyżki cukru pudru2 łyżeczki żelatyny3/4 szklanki orzeszków arachidowych solonych2 duże paczki ciastek typu pepitki lub be-beBudyń gotujemy zgodnie z przepisem, nie dodajemy jednak cukru.Do ugotowanej, gorącej masy dodajemy kajmak pozostawiając 2 łyżki,które będą potrzebne do polania wierzchu ciasta.Na blasze układamy jedną warstwę ciastek, na to wylewamy masę kajmakowo-budyniową i przykrywamy drugą warstwą ciastek.Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklance gorącej wody.Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i dodajemy rozpuszczoną żelatynę.Masę wylewamy na ciasto i posypujemy orzeszkami.Pozostałą część masy kajmakowej wkładamy do małego woreczka w którym należy zrobić małą dziurkę i wyciskamy masę na ciasto tworząc tzw. esy-floresy.Ciasto schładzamy w lodówce.