Wykonanie

Galantyna:4
piersi z kurczaka1 czerstwa
bułka1
jajkosól,
pieprz,
przyprawa do kurczaka1 szklanka
mlekaSos tatarski:3
jajka ugotowane na twardo3-4
ogórki korniszony1 słoik
grzybków z
octu1
szalotka3-4 łyżki
majonezu1 opakowanie
żelatyny z
przyprawamiMięso zmielić,
bułkę namoczyć w
mleku, odsączyć i dokładnie wymieszać z
mięsem,
jajkiem i
przyprawami. Uformować długi wałek i zawinąć w folię dopieczenia, końce foli związać sznurkiem, zrobić kilka dziurek Całość piec w piekarniku w 160 stopniach przez 1 godzinę.
Jajko,
grzybki,
ogórki i
szalotkę pokroić w kostkę, wymieszać z
majonezem, przyprawić.Gdy rolada wystygnie, należy ją pokroić w plastry, ułożyć na półmisku. Na każdy plaster włożyć gęsty
sos tatarski. Całość zalać tężejącą
żelatyną.