ßßß Cookit - przepis na Słodkie papryczki nadziewane

Słodkie papryczki nadziewane

nazwa

Wykonanie

Zainspirowana włoskimi straganami , które ostatnio gościły w centrum ,stworzyłam oto ten przepis. Marynowany czosnek, imbir, suszone pomidory z dodatkiem pieczonych szparagów. Cóż więcej można chcieć :) Polecam
SKŁADNIKI:
papryczki kolorowe małe 7 szt
szparagi 1 pęczek
ziarna słonecznika 2 łyżki
sól pieprz 1 szczypta
olej słonecznikowy 1 łyżka
oliwki 10 szt
pomidory suszone 7 plastrów
czosnek marynowany 7 ząbków
imbir marynowany w plastrach 5 plasterków
szpinak świeży 10 listków
PRZYGOTOWANIE:
Papryczki oczyścić i opłukać. Ustawić na blaszce do pieczenia. Szparagi opłukać, obciąć zdrewniałe końcówki, ułożyć koło papryki. Posypać szczyptą soli , pieprzu i ziarnami słonecznika, następnie skropić olejem słonecznikowym. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temp 180 stopni i zapiekać 20 minut. W tym czasie imbir oraz pomidory suszone pokroić w kostkę. Oliwki i czosnek marynowany pokroić w plasterki. Liście szpinaku opłukać i osuszyć posiekać. Warzywa przełożyć do miski. Po upieczeniu szparagów , pokroić je i wraz z ziarnami słonecznika dodać do reszty farszu, wymieszać. Ciepłe papryczki nadziewać farszem. Papryczki nie wymagają żadnego sosu. Smacznego:)
Źródło:http://potravel.pl/2013/10/29/slodkie-papryczki-nadziewane