Wykonanie

Niesamowicie proste, szybkie i przepyszne danie. Bardzo aromatyczne w którym świetnie łączy się smak lekko kwaśnych
suszonych pomidorów,
szpinaku,
czosnku, oraz
sera feta. Dla mnie to najlepsze danie z
makaronem jakie ostatnio
jadłam. Na pewno
będę do niego wracać:-).

Składniki:
1/2 słoika
pomidorów suszonych w
oleju roślinnym1/2 op.
sera feta1 op.
świeży szpinak baby
sól, świeżo mielony
pieprzulubione
zioła2 średnie ząbki
czosnku drobniutko pokrojone
Przygotowanie:
Na większą patelnię wlewamy trochę
oleju roślinnego ze słoiczka w którym są
suszone pomidory. Wrzucamy pokrojony
czosnek i lekko podsmażamy, uważając by nie przypalić. Następnie dodajemy listki
szpinaku i lekko podsmażamy, mieszając, aż listki staną się lekko "zwiędłe". Dodajemy pokrojone
pomidory, a na końcu
fetę pokrojoną w kostkę. Mieszamy i całość chwilkę podgrzewamy. Ugotowane w osolonej lekko wodzie kokardki łączymy z przygotowanym
szpinakiem oraz resztą. Delikatnie mieszamy na patelni, lekko jeszcze przesmażamy, doprawiamy do smaku,
ziołami,
solą oraz świeżo mielonym
pieprzem.
Smacznego :-)