ßßß Cookit - przepis na Pysznie pieczone udo z indyka

Pysznie pieczone udo z indyka

nazwa

Wykonanie

Niektórzy twierdzą , że mięso z indyka jest suche i mało aromatyczne. Ja uważam wprost przeciwnie. Wystarczy odpowiednie przygotowanie. W dodatku, nie musi być ono skomplikowane. u mnie wystarczyło odrobinę musztardy i ketchupu:) Mięso z indyka wpływa korzystnie na układ nerwowy oraz na pracę serca. Reasumując smaczne, zdrowe i niskokaloryczne, czyli marzenie kobiety.
SKŁADNIKI:
udo z indyka 1 szt
ketchup 2 łyżki
musztarda 2 łyżki
papryka mielona słodka 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
sól morska 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
PRZYGOTOWANIE:
Mięso opłukać i osuszyć. Przełożyć do miski. Posypać papryką mieloną słodką, solą morską oraz pieprzem. Przecisnąć przez praskę dwa ząbki czosnku. Dodać musztardę oraz ketchup. Dokładnie z wszystkich stron, nasmarować mięso. Wstawić do lodówki najlepiej na noc. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Piec 80 minut. Ja podałam z ogórkami konserwowymi oraz majonezem chrzanowym, domowej roboty. Smacznego:)
ZAPRASZAMY NA KONKURS
Źródło:http://potravel.pl/2013/08/16/pysznie-pieczone-udo-z-indyka