Wykonanie
Nie wiem jak Wy, ale ja kocham jesień. Na prawdę. Lubię ten zapach, te kolory,
kasztany, "szuru szuru" w liściach podczas spaceru.Rozpoczął się również nowy semestr - przedostatni w mojej studenckiej karierze.Zostało napisanie pracy podyplomowej i magisterskiej. Szczerze mówiąc boję się jak cholera, już nie wspomnę, że zupełnie nie chce mi się zabrać do roboty.Dodatkowo moje studia zostały w Bydgoszczy, a ja sama mieszkam obecnie we Wrocławiu.Tak więc jestem teraz takim małym podróżniczkiem...i grzecznie co dwa tygodnie wsiadam w polskiego busa i zasuwam 6h do szkoły do Bydgoszczy - ale również i do rodzinnego domu :) więc są i plusy. Dzięki temu mam też czas na czytanie ukochanych książek i nadrabiam zaległości jak szalona.A pochłaniam ich w podróży bardzo dużo.Dziś przepis na jeden z moich ulubionych
sosów -
miodowo musztardowy.Jest bardzo pyszny i łatwy do robienia.Jakiś czas temu otrzymałam do testowania produkty Develey - i jestem bardzo zadowolona z tych produktów.Jedynie jeden, plastikowy pojemniczek z
musztardą nie przeżył wysyłki, wobec tego do razu trafił "do gara" =)

2
piersi z kurczaka4 duże łyżki
musztardy Develey3 łyżki płynnego
miodu - ja użyłam wielokwiatowy3 łyżki
śmietany 18%ok 250g
pieczareksólpieprzolej
PRZYGOTOWANIE:
Mięso z kurczaka kroję w kosteczkę i wrzucam na rozgrzany
olej,
solę,
pieprzę - podsmażam.
Pieczarki oczyszczam, kroję i dorzucam do
mięsa. W tym czasie robię sos: w osobnej miseczce mieszam
musztardę,
miód (ja użyłam wielokwiatowy) oraz
śmietanę. Całość wylewam do
mięsa i mieszam. Chwilę podsmażam aż sos odrobinę zgęstnieje, podgrzeje się i połączy składniki. Ewentualnie doprawiam jeszcze do smaku. Całość podaję na
ryżu. Smacznego :)