Wykonanie
Dziś na obiad
mięsko z kurczaka w sosie
śmietanowym, z
pieczarkami i
kukurydzą.Niby nic "wielkiego" ani nowego, ale całość dopełnia
kasza Pesso, w której ja i mój chłopak zakochaliśmy się.
Kaszy Pesso wcześniej nie znałam i żałuję! I gdyby nie firma Wodzisław, która wysłała mi kilka pudełek do przetestowania to nigdy bym pewnie po nią nie sięgnęła.Jest na prawdę pyszna! Do wyboru mamy kilka rodzajów: pszenno-gryczaną, pszenno kukurydzianą, gryczaną.Polubiliśmy każdy smak. Są delikatne, smaczne i mega szybkie do przygotowania. Można je jeść na słono i słodko, na zimno i na ciepło. Nawet mój chłopak, który nie lubi jeść
kaszy, te pałaszował i był zachwycony.Przypuszczam, że jest to dobry pomysł dla jakiegoś malucha - niejadka, aby przekonać go zjedzenia
kaszy:)Chyba już dawno nie zachwalałam tak bardzo produktu, który dostałam do przetestowania :)Więcej informacji o
kaszy (skład, itd) KLIK


Składniki:2
piersi z kurczakapuszka
kukurydzy200ml
śmietany 18%200ml
wody6 dużych
pieczareksólpieprz - Tytka Smaku
olejczosnek niedźwiedzi w liściach - Tytka Smakuopakowanie
kaszy pesso pszenno kukurydzianej - Wodzisław

Wykonanie:Na patelni rozgrzewam
olej i wrzucam pokrojone
mięsko z kurczaka. Dorzucam pokrojone
pieczarki. Całość razem podsmażam, lekko
solę i
pieprze. Następnie dorzucam
kukurydzę (sok z
kukurydzy odlewam do zlewu). Mieszam. W osobnym kubku mieszam
śmietanę z gorącą
wodą i z
czosnkiem w liściach (ok dwie łyżeczki) Wylewam całość do
mięsa na patelnie, całość mieszam, doprawiam ostatecznie do smaku.
Kasze gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Mięsko z sosem podaję na
kaszy.