Szybkie ciasteczka dla niespodziewanych gości.Znudziło mi się już zwykłe "dżemowe" nadzienie...a w lodówce leżała kostka twarogu =)Słodki twaróg z cukrem kojarzy mi się z naleśnikami z dzieciństwa <3Ahh ale żeby nie było za sucho i smutno władowałam do środka ananasa, którego ostatnio bardzo lubię(nawet balsam do ciała mam w super ananasowym zapachu)Składniki:kostka twarogu chudego2 łyżeczki cukru brązowego1 łyżeczka cukrukokosowego Skworcu1 łyżeczka śmietany1 łyżka soku z ananasa3 plastry ananasa z puszki1 żółtko1 łyżka mleka1 opakowanie ciasta francuskiegoWykonanie:Do miski wkładam twaróg, cukierkokosowy i brązowy, śmietanę i sok z ananasa i mieszam, najlepiej widelcem aby ugnieść gładką serową masę. Ciasto francuskie rozwijam i kroję na 10 części. Każdy plaster ananasa kroję w 4 ćwiartki. Na ciasto nakładam sporą łyżkę masy serowej i kawałek ananasa. Zawijam na pół i dociskam brzegi widelcem. Wierzch smaruję rozbełtanym żółtkiem z łyżką mleka, i posypuję szczyptą cukrukokosowego. Całość zapiekam w piekarniku przez 15 minut w 180C.