Prosta, szybka i słodka kompozycja do niedzielnej kawki.Składniki :Ciasto francuskieananas w puszcze 3-4 krążkitwaróg chudy 25 dagcynamon 1 łyżeczkacukier 2 łyżkiśmietana 1 łyżkażółtko z jajkamleko 1 łyżkaPrzygotowanie:Ciasto francuskie rozwijam i dzielię na 10 kawałków, tak się złożyło że tym razem kupiłem w Biedronce promocyjne +36% i wystarczyło na 14 kawałków.Twaróg, cynamon, śmietana i 1 łyżkę soku z ananasów i cukier mieszam aż do jednolitej masy, najlepiej widelcem. Ananasa odsączam i dzielę każdy krążek na 4 części. Na podzielone na kawałki ciasto daję po ok 1 łyżeczce twarogu i kawałek ananasa na górę. Każdą część następnie składam na pół a boki dociskam widelcem.Gotowe do pieczenia ciastka przed samym pieczeniem smaruję żółtkiem wymieszanym z łyżką mleka.Dodatkowo można posypać cynamonem lub cukrem.Zapiekam ok 15 minut w temp. 180 °C.