Wykonanie

Zawsze w zamrażarce mam
ciasto francuskie na wypadek niespodziewanej wizyty gości ;) Cokolwiek się z niego wymyśli - jest błyskawiczne w wykonaniu. Do tej
pory robiłam z
ciasta francuskiego ciasteczka w formie otwarych kwadracików z
owocami takich jak tu , lub rogalików z
czekoladą. Dziś postanowiłam skorzystac z przepisu znalezionego na White
Plate i w cieście francuskim zapiec
ananasaPolecam :)Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego1 puszka
ananasagruby
cukier (ja użyłam brązowego)
cynamon1
jajkoCiasto francuskie odmrozić i pokroić na wadraty lub prostokąty.
Ananasa odcedzić. Jeśli jest w krążkach to przekroić każdego na pół i ukłądać diepołówki na kawałku ciasta. jeśli jes już kojonu to po łyżce :) Dokładnie zlepić brzegi ciasta. Posmarować roztrzepanym
jajkiem. Posypać
ckrem i
cynamonem. Piec ok. 15-20 minut w temp. 200 stopni.Smacznego :)
