Wykonanie


Pomysł na te
ciasteczka zaczerpnęłam od Dusi :-) stąd . Kiedy je zobaczyłam od razu mnie urzekły swoją prostotą. Są bardzo smaczne, a przygotowanie ich nie zajmuje więcej niż 5 minut (pod warunkiem, że mamy gotowe
ciasto francuskie) :-)Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego(ja użyłam tego z Biedronki)1
jajko3 łyżki
cukru1 łyżka
cynamonuWykonanie:Ciasto rozłożyć, wysmarować roztrzepanym
jajkiem.
Cukier wymieszać razem z
cynamonem i posypać nim ciasto. Następnie zwinąć od brzegu z obu stron do środka (tak jak jest to pokazane na zdjęciach poniżej), po czym przekroić w poprzek na dwu centymetrowe paski i ustawić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w 200 st.C.Smacznego :-)
