Wykonanie
Chwila oddechu, stres na chwilę odpuszcza = jedna przespana noc.Nie jest źle, chociaż mój żołądek już w pewnym momencie zaczął się buntować z nadmiaru stresu, a stres ten okazywał
bólami, skurczami a czasem zgagą okrutną...Widać koniec - praca już gotowa i czeka dzielnie na termin obrony =)Do końca został jeszcze również TYLKO jeden egzamin, bo resztę ciężką krwawicą i pracą udało się zdać.Został jeszcze tylko jeden główny egzamin, kończący studia - zwany czasem "obroną, tą prawdziwą"- ale na myśl o nim, mój brzuch i żołądek ponownie zaczynają swoje protesty...Ale pomimo wszystko maszeruję do kuchni, aby coś przygotować.Ponownie tak jak to u mnie bywa -danie bardzo proste do zrobienia i na pewno zasmakuje każdemu =)
Składniki:2
piersi z kurczakiempieczarki ok 250gspory pęczek
szczypiorkuśmietana 18% - 200g
woda-szklanka
sólpieprzolejmakaron kokardki
melisa świeża
Wykonanie:
Pieczarki oczyszczam, kroję drobno i wrzucam na patelnie na odrobinkę
oleju.
Solę i
pieprzę do smaku - podsmażam aż
pieczarki puszczą
wodę i odparują. W tym czasie kroję
mięso z kurczaka w niewielką kostkę i dorzucam do
pieczarek. Mieszam i podsmażam aż
mięso się zetnie. W kubeczku mieszam
wodę ze
śmietaną - wlewam na patelnie. Gdy wszystko wymieszam i chwilę razem podgotuję do podgrzania sosu to dodaję posiekany
szczypiorek wraz ze świeżą
melisą, doprawiam ostatecznie do smaku - podsmażam jeszcze razem ok 5 minut. Danie jest gotowe. Podaję na dowolnym
makaronie.