Wykonanie
Pierś z
musztardą gotowana na parzeSkładniki3 porcje
piersi z kurczaka (jakiej potrzebujemy wielkości)0,5
czerwonej paprykikawałek
poramusztarda francuska
ketchupsłodka papryka w proszku
bazyliasólpieprzSposób przygotowaniaKrok 1
Z piersi kurczaka przygotować porcje na kotlety. Delikatnie je roztłuc, ale tylko odrobinę! Posolić, popieprzyć, natrzeć
musztardą, odrobiną
ketchupu dobrej jakości. Pokroić
paprykę na drobne kawałeczki i
pora na cieniutkie plasterki. Rozłożyć warzywa na kotletach. Posypać
papryką w proszku i
bazylią.Krok 2

Jeśli nie macie parowaru, to możecie zrobić tak jak ja. Metalowe sitko lub durszlak zawieszacie na garnku, tak, aby dało się pod
spodem nalać
wody i aby ta
woda nie sięgała do sitka lub durszlaka. Kotlety układacie na durszlaku, nakrywacie pokrywką i się gotuje. Kiedy będą już gotowe (pewnie za ok. 0,5 godz, nie patrzyłam), można rozkoszować się pysznym posiłkiem :)