Smakują świetnie, są chrupiące a prawie nie zawierają tłuszczu.Składniki1 kg młodychziemniaków1 łyżeczka słodkiej paprykisólpieprzodrobina oleju1 łyżeczka ziół prowansalskichSposób przygotowaniaKrok 1Ziemniaki dokładnie umyć, nie obierać ze skórki. Pokroić na dość grube podłużne kawałki. Wrzucić do miseczki, dodać przyprawy oraz olej i wymieszać. Ułożyć na blaszce, tak aby frytki się nie stykały. Piec w temperaturze 200' przez 15-20min aż będą miały złoty kolor.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (1 vote cast)Frytki z młodychziemniaków, 10.0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisyDrożdżowe pierożki z soczewicąJem zdrowo: Jaglanka z kozim serem i pieczonym burakiemWegańskie ciasteczka owsianePieczarki z fetą w dipie czosnkowymJem zdrowo: Mozzarella na warzywach