Mój ulubiony sposób na śledzie. Świetnie smakują z ziemniakami w mundurkach lub chlebem.Składniki4 filety śledziowe z octu2 małe cebule4 łyżki śmietany 12%sól, pieprzSposób przygotowaniaKrok 1Śledzie kroimy na niewielkie kawałki, cebulę w cieniutkie krążki. Dodajemy śmietanę i przyprawiamy. Wkładamy do słoika i jemy następnego dnia, kiedy składniki sobą "przejdą"VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.3/ 10 (3 votes cast)Śledzik w śmietanie, 9.3 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyŚledzie po japońskuRolmopsy śledziowe marynowane – danie konkursoweŚledzie z suszonymi pomidoramiŚledzie marynowane domowe – danie konkursoweŚledzie po grecku – danie konkursowe