ßßß
Wykonanie:Warzywa umyć.Obrać.Marchewkę, seler zetrzeć na tarce o małych otworach.Cebulę posiekać.Żurawinę i owoce goi wsypać do kubka i zalać wodą.Po kilku minutach odcedzić.Orzechy arachidowe posiekać nożem.Wszystkie składniki wymieszać razem.Dolać łyżkę oliwy.Dokwasić octem jabłkowym.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.Uwaga:Jagody goji od ponad 2500 lat są wykorzystywane w medycynie naturalnej krajów azjatyckich, a zwłaszcza w tradycyjnej medycynie chińskiej.Wykorzystywali je w chorobach serca, wątroby, płuc, reumatyzmie i aby obniżyć poziom glukozy we krwi.Wierzą także, że długotrwałe stosowanie owoców goji wpływa korzystnie na wzmocnienie systemu odpornościowego, poprawia stan stawów i kości, wzroku, łagodzi dolegliwości miesiączkowe i opóźnia proces starzenia.