Wykonanie
Polecam gotowanie na parze. To najzdrowszy sposób przyrządzania jedzenia. Pozwala zachować maksimum witamin i składników mineralnych.Latem nie chce się stać przy piecu. Co powiecie na warzywa gotowane na parze? Wystarczy je dokładnie umyć ułożyć w koszyku i do gotowania. Do tego
stek wieprzowy z grila. Mizeria i bez ceregieli gotowy, szybki obiad. Można też ugotować na parze
rybkę. Usmażyć
jajko, lub
kiełbaskę.Składniki:3-4 różyczki
kalafiora1
papryka6
ziemniaków średniej wielkości2
pomidorkiWykonanie:Wszystkie jarzyny umyć. Ułożyć na sicie do gotowania na parze i ugotować ( bez
soli). Kiedy będą miękkie
ziemniaki wyjąć warzywa i można jeść.
Proponuję do ugotowanych warzyw 2 upieczone
steki wieprzowe na grilu i zielony
ogórek z
jogurtem.
Uwaga!Gdy gotujesz na parze, nie dodawaj tłuszczu, a także nie
sól (jeśli już, to minimalnie), para wydobywa bowiem zawartą w produktach
sól.