Wykonanie
Nieskomplikowany przepis na smaczne ciasto a przy tym niedrogie.Pierwsza warstwa – spód ciasta:3
jajka4 łyżki
mąki pszennej2 łyżki
mąki ziemniaczanej
kilka kropel
olejku cytrynowego1 łyżka
proszku do pieczenia1/2 szklanki
oleju1/2 szklanki
cukruWykonanie:
Żółtka za pomocą miksera utrzeć z
cukrem na puch. Dodać kilka kropel
olejku cytrynowego oraz
olej i nadal ucierać.Ubić na sztywno pianę z
białek. Dodać
mąki,
proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wylać na formę.Druga warstwa

200 g
sera białego1 szklanka
cukru1
jajkoWykonanie:
Ser rozetrzeć blenderem dodając
cukier i
jajko. Kiedy
ser nabierze puszystości łyżką delikatnie nakładać go na całą powierzchnię ciasta (nie wylewać!)Trzecia warstwaOk. 1/2 kg. obranych ze skórki i pokrojonych na niewielkie kawałki
jabłka.czekoladowa posypkaWykonanie:
Jabłkami posypać równomiernie całą górę ciasta. (
Jabłka po górze dodatkowo posypałam
czekoladową posypką lecz nie jest to konieczne. Po upieczeniu można posypać
cukrem pudrem)Tak przygotowane ciasto należy włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok 45 minut w temp ok 190 st. Po upieczeniu wyjąć. Odstawić do wystygnięcia. Można też zjeść zaraz po upieczeniu jeszcze gorące.