ßßß
kilka kropel olejku cytrynowego1 łyżka proszku do pieczenia1/2 szklanki oleju1/2 szklanki cukruWykonanie: Żółtka za pomocą miksera utrzeć z cukrem na puch. Dodać kilka kropel olejku cytrynowego oraz olej i nadal ucierać.Ubić na sztywno pianę z białek. Dodać mąki, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wylać na formę.Druga warstwa
200 g sera białego1 szklanka cukru1 jajkoWykonanie: Ser rozetrzeć blenderem dodając cukier i jajko. Kiedy ser nabierze puszystości łyżką delikatnie nakładać go na całą powierzchnię ciasta (nie wylewać!)Trzecia warstwaOk. 1/2 kg. obranych ze skórki i pokrojonych na niewielkie kawałki jabłka.czekoladowa posypkaWykonanie: Jabłkami posypać równomiernie całą górę ciasta. (Jabłka po górze dodatkowo posypałam czekoladową posypką lecz nie jest to konieczne. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem)Tak przygotowane ciasto należy włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok 45 minut w temp ok 190 st. Po upieczeniu wyjąć. Odstawić do wystygnięcia. Można też zjeść zaraz po upieczeniu jeszcze gorące.