ßßß
 
            
         Składniki:- 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia- 1/2 łyżeczki soli- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej- 1/2 łyżeczki cynamonu- 1/3 szklanki oleju- 3/4 szklanki cukru- 1 jajko- 3/4 szklanki mleka- dżem truskawkowy- około 60 g masła, roztopionego- 1/2 szklanki drobnego cukru- 1 łyżka cynamonuPrzygotowanie:Przesiewamy do miski wszystkie składniki suche (tzn. mąkę, cynamon, proszek, gałkę, sól) W osobnej misce łączymy jajko z cukrem, olejem i mlekiem i do tak przygotowanej mieszanki dodajemy mąkę z dodatkami. Miksujemy całość mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Silikonowe lub papierowe foremki wypełniamy do połowy ciastem, do każdej z nich dodajemy łyżeczkę dżemu truskawkowego i przykrywamy resztą ciasta (do około 3/4 wysokości foremek). Muffiny pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Gdy się upieką i przestygną wierzch moczymy w roztopionym maśle a następnie w miseczce z cukrem i cynamonem.
Składniki:- 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia- 1/2 łyżeczki soli- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej- 1/2 łyżeczki cynamonu- 1/3 szklanki oleju- 3/4 szklanki cukru- 1 jajko- 3/4 szklanki mleka- dżem truskawkowy- około 60 g masła, roztopionego- 1/2 szklanki drobnego cukru- 1 łyżka cynamonuPrzygotowanie:Przesiewamy do miski wszystkie składniki suche (tzn. mąkę, cynamon, proszek, gałkę, sól) W osobnej misce łączymy jajko z cukrem, olejem i mlekiem i do tak przygotowanej mieszanki dodajemy mąkę z dodatkami. Miksujemy całość mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Silikonowe lub papierowe foremki wypełniamy do połowy ciastem, do każdej z nich dodajemy łyżeczkę dżemu truskawkowego i przykrywamy resztą ciasta (do około 3/4 wysokości foremek). Muffiny pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Gdy się upieką i przestygną wierzch moczymy w roztopionym maśle a następnie w miseczce z cukrem i cynamonem.

 Smacznego :)
Smacznego :)