ßßß
ciasto:- 2 łyżki mąki- 2 łyżki jogurtu naturalnego- jajko- około 3 łyżek wody gazowanej- szczypta solifarsz:- twaróg miały półtłusty- jogurt naturalny- miód- cynamon- masło orzechowe, któremu się nie oparłam :(Przygotowanie:Do miseczki wlewamy jogurt, wodę, wbijamy jajko i dosypujemy mąkę plus sól. Miksujemy wszystko razem, masa powinna nam wyjść rzadka lecz lekko zagęszczona coś jak jogurt pitny. Jeżeli jest za rzadkie dodajemy mąkę jeżeli za gęste wodę gazowaną. Rozgrzewamy patelnię (ja delikatnie posmarowałam ją pędzelkiem zamoczonym w oliwie z oliwek) i wlewamy taką ilość ciasta żeby naleśnik wyszedł cieniusieńki rozprowadzamy je na patelni. Smażymy około 3 minut na jedną stronę. Z podanych proporcji wychodzą trzy cienkie naleśniki. W czasie gdy naleśniki nam się smażą robimy farsz, tradycyjny twaróg na słodko. W naczynku mieszamy twaróg z jogurtem, cynamonem i miodem oczywiście ilości zależą od was :) Teraz tylko usmażone naleśniki posmarować masą twarogową i gotowe :)
Przyznam się, że wierzch moich naleśników później posmarowałam masłem orzechowym i zapędziłam się wyjadając je widelcem ze słoiczka. No ale cóż nie mogłam się oprzeć !!