Jak ja dawno nie jadłam prawdziwej owsianki ; o, o ile w ogóle kiedyś jadłam bo nawet sobie nie przypominam. Mogłoby się wydawać, że to banalne i zwykłe śniadanie ale nie w mojej wersji. Żeby ją trochę urozmaicić wrzuciłam parę smacznych dodatków i już owsianka zyskała na wartości. Śniadanko w sam raz na początek kolejnego nudnego dnia w szkole :).Składniki:- około pół szklanki płatków owsianych ( ja użyłam górskich)- około 1 szklanki mleka- łyżeczka miodu- 5 truskawek (lub innych owoców zależy kto co lubi)- garść rodzynek- garść migdałów- płatki migdałowe do ozdoby( dodatkowo można wykorzystać suszone śliwki, daktyle, morele, żurawinę ).Przygotowanie:Mleko gotujemy w garnuszku i dodajemy do niego płatków owsianych. Zanim mleko się zagotuje przygotowujemy truskawkiorzechyrodzynki. Do mleka z owsianką dodajemy łyżeczkę miodu. Całość przelewamy do miseczki i dodajemy pokrojone truskawki, migdały, rodzynki. Na koniec posypujemy do ozdoby płatkami migdałów.Smacznego !