Wykonanie
Bardzo lubię sobotnie i niedzielne poranki, kiedy powoli można stawić czoło nowemu dniu. Wtedy staram się przygotować coś smacznego, coś na co Pan Mąż miałby ochotę. Ostatnio w jego rankingu śniadań królują niepodzielnie panacakes (przepis tu: http://ewakuchennie.blogspot.com/2013/09/zapraszam-na-sniadanie-pancakes.html).Te placuszki to była moja
śniadaniowa pozycja. Szybka, zdrowa i pyszna!
Składniki:2 duże, miękkie
banany2
jajka1/3 szklanki
wiórków kokosowych1 łyżeczka
cynamonuszczypta
soliDodatkowo: do ciasta można dodać garść
jagód,
borówek, pokrojonych drobno
truskawekDo smażenia:
masło klarowane lub
olej kokosowyW miseczce widelcem ugniatamy
banany. Dodajemy
jajka,
cynamon,
wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy do uzyskania konsystencji gęstej
śmietany. Jeśli mamy ochotę dodajemy również
owoce:
jagody,
borówki czy
truskawki.Smażymy małe placuszki na rozgrzanym
maśle klarowanym lub
oleju kokosowym.Smażymy na złoto z obu stron.Smacznego! :)