Wykonanie
Małe,słodkie,
kokosowe ciasteczka chyba nie jeden uwielbia.
Kokos w połączeniu z
czekoladą to coś pysznego.Takie małe słodkie
ciasteczka często mnie ratują kiedy to nachodzi chandra :)

SKŁADNIKI :200 g
wiórków kokosowych1 szklanka
cukru1 opakowanie
cukru waniliowego5
białek50 g
czekolady deserowejPRZYGOTOWANIE :Do miski,którą umieszczamy nad garnkiem z parującą
wodą,wsypujemy
cukier,
cukier waniliowy,
wiórki kokosowe i wlewamy
białka.Mieszamy do momentu uzyskania gorącej jednolitej masy,następnie miskę zdejmujemy z garnka i odstawiamy do wystudzenia.Wystudzoną masę dzielimy na dwie części,do jednej z nich dodajemy drobno pokrojoną
czekoladę,mieszamy.Kokosanki wyciskamy workiem cukierniczym,lub formujemy łyżeczką (masa jest dośc gęsta) na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy w piekarniku 15-18 minut w temperaturze 170 * C (z termoobiegiem) lub 180 * C (bez termoobiegu).
Ciasteczka szybko się rumienią więc musimy uważac aby się nie spiekły.Kokosanki po wystudzeniu robią się twarde ale na drugi dzień są idealne do jedzenia.Przechowujemy
ciastka w pojemniku.
