Wykonanie
Jeśli znudziły się Wam kotlety
schabowe panierowane w
mące,
jajku i
bułce to zapraszam Was na pyszne roladki - świetną alternatywę dla zwykłych schaboszczaków.Lekka i wiosenna wersja
schabu może być jeszcze pyszniejsza!
SKŁADNIKI: (2 szt.)- 2 plastry
schabu- duża garść
świeżego szpinaku- 2 grube plastry
żółtego sera-
sól,
pieprz- 1
jajko-
mąka- 4 łyżki
oleju do smażeniaPRZYGOTOWANIE:Kotlety myjemy, osuszamy i cienko rozbijamy tłuczkiem do
mięsa. Doprawiamy
solą i
pieprzem. Na każdym plastrze układamy
szpinak i
ser, zawijamy roladkę. Panierujemy w
mące, roztrzepanym
jajku i jeszcze raz w
mące. Smażymy na rozgrzanym
oleju z każdej strony na złoto. Smacznego!