Wykonanie
            Jeśli znudziły się Wam kotlety 
schabowe panierowane w 
mące, 
jajku i 
bułce to zapraszam Was na pyszne roladki - świetną alternatywę dla zwykłych schaboszczaków.Lekka i wiosenna wersja 
schabu może być jeszcze pyszniejsza!

SKŁADNIKI: (2 szt.)- 2 plastry 
schabu- duża garść 
świeżego szpinaku- 2 grube plastry 
żółtego sera- 
sól, 
pieprz- 1 
jajko- 
mąka- 4 łyżki 
oleju do smażeniaPRZYGOTOWANIE:Kotlety myjemy, osuszamy i cienko rozbijamy tłuczkiem do 
mięsa. Doprawiamy 
solą i 
pieprzem. Na każdym plastrze układamy 
szpinak i 
ser, zawijamy roladkę. Panierujemy w 
mące, roztrzepanym 
jajku i jeszcze raz w 
mące. Smażymy na rozgrzanym 
oleju z każdej strony na złoto. Smacznego!

