ßßß




Składniki:100 g mlecznej czekoladypergamin do pieczeniacyrkielcienki pędzelek do malowaniaNadzienie:250 ml śmietanki 36%1 czubata łyżka serka mascarpone50 ml likieru Canari pina coladaczekoladowe kuleczkiświeża melisaPierwszym etapem jest odrysowanie i wycięcie z pergaminu okrągłych kółek o średnicy około 10 cm około 8-9 sztukKażde kółeczko zawijamy w rożek, a końce sklejamy taśmą bezbarwną .
Czekoladę mleczną łamiemy na kawałki, umieszczamy w miseczce którą ustawiamy w rondelku z gorącą wodą i rozpuszczamy do powstania płynnej masy.
Za pomocą pędzelka do farbek plakatowych smarujemy cienką warstwą wnętrza rożków, odstawiamy na 10 minut do lodówki, po czym wyjmujemy i w ten sam sposób nakładamy drugą warstwę płynnej czekolady.Tak przygotowane rożki, wkładamy na 2-3 godziny do lodówki aby czekolada dobrze stężała.W tym czasie robimy nadzienie:
Schłodzoną kremówkę i serek mascarpone miksujemy do uzyskania gęstego kremu, wlewając w trakcie ananasowy likier, tak przygotowany krem przekładamy do szprycy cukierniczej i napełniamy kremem zastygnięte czekoladowe rożki .
Wierzch dekorujemy kuleczkami z czekolady i listkami świeżej melisy.Całość schłodzić w lodówce, lub podawać od razu.Smacznego życzyWanilia i Kardamon
Canari