Przez żołądek do serca, jak mówi stare polskie powiedzenie. Podczas walentynkowej kolacji możesz się przekonać czy to prawda. Każdy z nas uwielbia słodkości, więc ten deser z nutką słodkiego alkoholu będzie strzałem w dziesiątkę.Składniki1 galaretka cytrynowa400 ml słodkiej śmietanki 30%2 łyżki cukru pudru2 łyżeczki żelatyny150 ml likieru jajecznego250 g sera mascarpone2 andrutyświeże owoce -banany,pomarańcze,winogrona do dekoracjizłoty krokant do dekoracjiSposób przygotowaniaGalaretkę rozpuszczamy we wrzątku tak jak w przepisie na opakowaniu.Krem mascarpone przekładamy do miseczki wlewamy żelatynę rozpuszczoną w 30 ml gorącej wody,dodajemy likier jajeczny i mieszamy do całkowitego połączeniaDobrze schłodzoną śmietanę kremową ubijamy na sztywną pianę dodając pod koniec puder, na koniec dodajemy serek z likierem i mieszamy do połączenia.Tak przygotowany krem rozkładamy do trzech pucharków-połowę wlewamy tężejącą galaretkę i robimy kleksy z pozostałego kremu używając szprycy do dekoracji.Wkładamy pokrojone na trójkąciki andruty dekorujemy świeżymi owocami oraz złotym krokantem.Smacznego!