Wykonanie
W zimowe dni warto poprawić sobie humor jedzeniem,dobrze doprawiony chudy
kurczak ze szczyptą pikanterii jest pyszny i rozgrzewający. Mało pracy a efekt jest znakomity!Jeśli lubicie pikantne smaki ten przepis jest dla Was :-)



Potrawa powstała przy użyciu wspaniałych przypraw firmy BELLA BIS które otrzymałam jakis czas temu w ramach współpracy,jeśli macie ochotę zapoznać się z większym asortymentem internetowego sklepu zapraszam gorąco KILKSkładniki3 pojedyncze
filety z kurczaka100 g
suszonych pomidorów w zalewie80 g
sera żółtego3 ząbki
czosnkusól morska do smaku
przyprawa gajowego BELLA BIS do smaku
płatki chili BELLA BIS2 łyżki
oliwy do posmarowania naczyniaSposób przygotowania
Filet z kurczaka umyć pod bieżącą
wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym,naciąć wzdłuż tak aby utworzyć kieszeń, uważać aby nie rozerwać
mięsa.
Pomidory osączyć z zalewy, pokroić w kostkę,
czosnek obrać przecisnąć przez praskę,
ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, wszystkie składniki wymieszać w miseczce.Nadziać w kieszonki,docisnąć dobrze
mięso albo spiąć wykałaczkami,na wierzchu posmarować ręką
mięso oliwą z
pomidorów oprószyć
solą przyprawą gajowego, posypać
płatkami chili,ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym wsadzić na 2 godziny do lodówki, po czym piec w nagrzanym do 180*c piekarniku 35 minut.Podawać z pieczonymi
ziemniakami i dowolną surówką.

Życzę smacznego...:)