ßßß Cookit - przepis na Ogniste kieszonki drobiowe

Ogniste kieszonki drobiowe

nazwa

Wykonanie

W zimowe dni warto poprawić sobie humor jedzeniem,dobrze doprawiony chudy kurczak ze szczyptą pikanterii jest pyszny i rozgrzewający. Mało pracy a efekt jest znakomity!
Jeśli lubicie pikantne smaki ten przepis jest dla Was :-)
Potrawa powstała przy użyciu wspaniałych przypraw firmy BELLA BIS które otrzymałam jakis czas temu w ramach współpracy,jeśli macie ochotę zapoznać się z większym asortymentem internetowego sklepu zapraszam gorąco KILK
Składniki
3 pojedyncze filety z kurczaka
100 g suszonych pomidorów w zalewie
80 g sera żółtego
3 ząbki czosnku
sól morska do smaku
przyprawa gajowego BELLA BIS do smaku
płatki chili BELLA BIS
2 łyżki oliwy do posmarowania naczynia
Sposób przygotowania
Filet z kurczaka umyć pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym,naciąć wzdłuż tak aby utworzyć kieszeń, uważać aby nie rozerwać mięsa.
Pomidory osączyć z zalewy, pokroić w kostkę, czosnek obrać przecisnąć przez praskę,ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, wszystkie składniki wymieszać w miseczce.
Nadziać w kieszonki,docisnąć dobrze mięso albo spiąć wykałaczkami,na wierzchu posmarować ręką mięso oliwą z pomidorów oprószyć solą przyprawą gajowego, posypać płatkami chili,ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym wsadzić na 2 godziny do lodówki, po czym piec w nagrzanym do 180*c piekarniku 35 minut.
Podawać z pieczonymi ziemniakami i dowolną surówką.
Życzę smacznego...:)
Źródło:http://waniliaikardamon.blogspot.com/2014/11/ogniste-kieszonki-drobiowe.html