Wykonanie
Dziś mam dla Was super propozycję na obiadek.
Mięso mielone z
jajem zapieczone w piekarniku.

Potrzebne będzie:1/2 kg
mięso mielonegopieprzsól1 ząbek
czosnku5 jajrozmoczona
kajzerkaPrzygotowanie
mięsa:
Mięso doprawiamy do smaku, wyciskamy
czosnek dodajemy rozmoczoną
kajzerkę i wbijamy jedno
jajo. Wszystko mieszamy i formujemy gniazda. Układamy je na blachę wyłożoną pergaminem z
olejem. Dajemy do piekarnika i podpiekamy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Pamiętajmy, że dołek na
jajo musi być głęboki :)Następnie wbijamy do każdego
jajo solimy je i przykrywamy folią, aby się nie spiekło. I wkładamy na następne 15 minut do piekarnika.Po tym czasie mamy
mięsko gotowe i można zajadać.Ja podałam z surówką z
marchewki tartej z
cebuląPotrzebne będzie:3
marchewki1 duża
cebulaolejcukierpieprzsólMarchew zetrzeć na grubych oczkach.
Cebulę drobno posiekać. Całość zalać
wodą i zagotować. Wycedzić na sitko, następnie przyprawić do smaku. Najlepiej przygotować 30 minut przed podaniem aby wszystko przeszło
przyprawami. Podawać zimne.SMACZNEGO!!!!