Dziś danie, które naprawdę jest super łatwe, a wyglądem i smakiem zniewala.Potrzebne będzie:0,50 kg mięsa mielonego6 rurek makaronu Lubellasólpieprzząbek czosnku2 jaja0,20 kg boczek wędzonycebulaolej 1 łyżka0,15 kg sera żółtego startegoPrzygotowanie Nadzienia:Boczek wędzony chudy pokroić w kostkę i z cebulą posiekaną na drobniuteńko przesmażyć w bardzo małej ilość tłuszczu.Przesypać wszystko do miski i jak ostygnie dodać starty ser żółty i wymieszać.Tym nadziewamy rurkę makaronu.Mięso:Mięso mielone przyprawić solą, pieprzem, wycisnąć ząbek czosnku do niego i wbić 2 jaja. Wszystko to wymieszać i odstawić.Nadzianą rurkę makaronu oklejać mięsem mielonym i zawinąć w folię aluminiową.Tak przygotowane "cukierki" gotować w gorącej wodzie przez 40 minut.To danie można sobie przygotować dzień wcześniej i podawać na drugi dzień. Po prostu w dniu, w którym będziemy podawać można po odwinięciu folii aluminiowej:* panierować nasze mięsko jak kotlety i piec na tłuszczu,*posypać przyprawami i w piec w piekarniku* posypać przyprawami i grillowaćBardzo dobrze do tego rodzaju dania pasuje ryż oraz sos grzybowy.Powodzenia i SMACZNEGO!!!!