ßßß Cookit - przepis na PIERŚ Z KURCZAKA Z ANANASEM I ŻURAWINĄ

PIERŚ Z KURCZAKA Z ANANASEM I ŻURAWINĄ

nazwa

Wykonanie

Dziś mam dla Was propozycję na pierś z kurczaka z ananasem. Z dodatkiem żurawiny bardzo ciekawe połączenie smakowe.
Potrzebne będzie:
podwójna pierś z kurczaka
plastry ananasa
żurawina do mięs
plastry sera żółtego
Przyprawy - papryka słodka i ostra, pieprz, Maggi, 2 ząbki czosnku, olej
Pierś z kurczaka kroimy na cieńsze plastry. Mi wyszło 5 mniejszych kotlecików z piersi. Jeśli tyle nie zjecie to możecie spokojnie zamrozić, będzie jak znalazł na szybki obiadek. Bądź jeśli wolicie grubsze wydanie to zostawiacie piersi bez krojenia. Z tym, że im grubsza tym dłużej trzeba ją podsmażać aby nie była surowa w środku.
Pierś podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw i wyciśniętymi ząbkami czosnku.
Gdy mam ją już gotową układam w naczyniu żaroodpornym i na nie kładę plastry ananasa.
Na ananasa żurawinę i plaster sera. Wszystko daję do piekarnika, góra na 15 minut aby ser się super roztopił - pierś już mamy przecież gotową.
Ja podałam z surówką z marchewki i jabłka oraz z ryżem z kurkumą. Pyszny obiad. Zapraszam do spróbowania.
SMACZNEGO!!!
Przepis na surówkę i ryż z kurkumą znajdziecie na blogu w zakładce zdrowo i surówki.
Źródło:http://itsmylittleyummy.blogspot.com/2014/09/piers-z-kurczaka-z-ananasem-i-zurawina.html