Wykonanie
Dziś mam dla Was propozycję na
pierś z kurczaka z
ananasem. Z dodatkiem
żurawiny bardzo ciekawe połączenie smakowe.

Potrzebne będzie:podwójna
pierś z kurczakaplastry
ananasażurawina do
mięsplastry
sera żółtegoPrzyprawy -
papryka słodka i ostra,
pieprz,
Maggi, 2 ząbki
czosnku,
olejPierś z kurczaka kroimy na cieńsze plastry. Mi wyszło 5 mniejszych kotlecików z piersi. Jeśli tyle nie zjecie to możecie spokojnie zamrozić, będzie jak znalazł na szybki obiadek. Bądź jeśli wolicie grubsze wydanie to zostawiacie piersi bez krojenia. Z tym, że im grubsza tym dłużej trzeba ją podsmażać aby nie była surowa w środku.Pierś podsmażam na
oleju z dodatkiem przypraw i wyciśniętymi ząbkami
czosnku.Gdy mam ją już gotową układam w naczyniu żaroodpornym i na nie kładę plastry
ananasa.

Na
ananasa żurawinę i plaster
sera. Wszystko
daję do piekarnika, góra na 15 minut aby
ser się super roztopił - pierś już mamy przecież gotową.

Ja podałam z surówką z
marchewki i
jabłka oraz z
ryżem z
kurkumą. Pyszny obiad. Zapraszam do spróbowania.SMACZNEGO!!!Przepis na surówkę i
ryż z
kurkumą znajdziecie na blogu w zakładce zdrowo i surówki.