Wykonanie
Pomysł się zrodził z zamiłowania mojego lubego do
chałwy.Placek nie jest trudny ani pracochłonny w wykonaniu,więc polecam.
Biszkopt:* 6
jajek* 1szkl.
cukru*
cukier wanilinowy* 2 duże budynie
czekoladowe bez
cukru* 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia* łyżka
mąkiMasa:* opakowanie kremu karpatkowego* kostka
masła*30 dag
chałwyPrzygotowanie:
Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę.Nie przerywając ubijania dodajemy
cukry i
żółtka.
Mąkę,proszek i budynie przesiewamy i wsypujemy do masy jajecznej.Delikatnie mieszamy.Pieczemy w formie wyłożonej pergaminem w 180 stopniach przez 30 min.Masa:Krem karpatkowy robimy według przepisu na opakowaniu. Gdy wystygnie ucieramy z
masłem i pokruszoną
chałwą.Całość:
Biszkopt kroimy na pół i nasączamy blaty słodką
herbatą.Dolny blat smarujemy 3/4 części kremu i przykładamy górnym.Smarujemy po wierzchu i posypujemy pokruszoną
chałwą.SMACZNEGO :D