Wykonanie
![](/Data/Images/cukrowapasja.blogspot.com\2013_slash_03_slash_sernik-z-rosa_10/l/1587835591.JPG)
Składniki:Ciasto:* 2 szklanki
mąki* 1/2 szklanki
cukru* 2
żółtka* 1
jajko* 2 łyżeczki
proszku do pieczenia* 1/2 kostki
miękkiej margarynyMasa serowa:* 0,7 kg
sera wiejskiego* 3/4 szklanka
cukru* 1/2 szklanki
oleju* 1 szklanki
mleka*
budyń śmietankowy z
cukru* 2
jajka* 2
żółtkaPianka:* 4
białka*1 szkl.
cukru![](/Data/Images/cukrowapasja.blogspot.com\2013_slash_03_slash_sernik-z-rosa_10/l/-539503479.JPG)
Z podanych składników zagnieść ciasto. Schłodzić 1/2 godziny w lodówce.
Ser zmielić a następnie zmiksować z pozostałymi składnikami.Po pół godziny,ciasto rozsmarować blaszkę natłuszczona i posypaną
bułką tartą.Należy podpiec tak z 5 min. Na ostygnięty spód wylewamy powoli masę
serową i pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.Pod koniec pieczenia ubijamy pianę i 15 min przed wyciągamy ciasto i wylewamy piane. Podpiekamy aż się lekko zrumieni,a później studzimy. Gdy ciasto będzie zimne pojawi się rosa.