Śliwkowiec z czekoladą i budyniem to ciasto robione po raz 2 i lekko zmienione oraz takie które wyszło całkowicie inaczej niż na 1 razie :p Ponieważ mieszkam na wsi mam dostęp do wszystkich rodzai owoców,a teraz przyszedł bum na śliwki węgierki :D Zaczynam prezentować :dSkładniki:* 1,5 margaryny* 6 jajek* 1,5 szkl. mąki pszennej i ziemniaczanej* 3 łyżeczki proszku do pieczenia* 0,5 kg śliwek* 2 budynie toffi badź czekoladowe* 1 l mleka* 100 g czekolady( ja użyłam nutelli)Przygotowanie:Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę.Powoli dodawać mąki i proszek do pieczenia.Wymieszać.Upić pianę z białek i dodać stopniowo do ciasta.Na dużą blachę natłuszczoną i posypaną bułką tartą wyłożyć pół ciasta.Na to poukładać śliwki(skórką w dół) i międzyowoce powkładać kostki czekolady(u mnie po łyżeczce czekolady,bo po wystygnięciu czekolada robi się twarda).Na to wszystko wylać gorące budynie czekoladowe i rozsmarować resztę ciasta.Piec 45 min w 180 stopniach.Po upieczeniu polać polewą . SMACZNEGO:*