Wykonanie
Dziś coś, co możemy przygotować z dziećmi i dla dzieci :) Z córką zrobiłam takie fajne kruche korzenne
ciasteczka.

Składniki:3 i 1/2 szklanki
mąki (+ do podsypania jeśli się ciasto będzie kleić)1 kostka
margaryny2/3 szklanki
cukru pudru2-3 łyżki
śmietany1 łyżka
przyprawy korzennej lub do piernika1 płaska łyżka
cynamonuodrobina
soliSposób wykonania:1.
Mąkę,
cukier,
sól,
przyprawę do piernika i
cynamon siekamy z
margaryną. Dodajemy
śmietanę i zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię i odkładamy do lodówki na 1 godzinę.2. Po tym czasie wałkujemy ciasto na grubość ok 5 mm i wykrawamy
ciastka.3. Pieczemy w 180 st. C przez 10-15 minut - do lekkiego zrumienienia.4. Przed podaniem można oprószyć
cukrem pudrem.5. Z podanej porcji wychodzi ok 50-60
ciastek w zależności od foremek.Smacznego!!!