Zachęcam Was do przygotowania bardzo soczystej piersi z kurczaka, którą pieczemy w mleku. Robię ją teraz dość często do obiadu. Polecam serdecznie!Składniki:2 piersi z kurczakasólsłodka mielona paprykazioła prowansalskiepieprz2-3 ząbki czosnku (pominęłam)mlekoSposób wykonania:1. Piersi myjemy, osuszamy, posypujemy solą, pieprzem, papryką i ziołami.2. Przekładamy mięso do miski i zalewamy mlekiem w takiej ilości, aby zakryło mięso. Odstawiamy do lodówki na 1-2 godziny.3. Po tym czasie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy też połowę mleka, w którym moczyło się mięso.4. Pieczemy bez pokrywki przez 1 godzinę (w zależności od wielkości mięsa) w 180-190 st.C.Smacznego!!!Źródło: Nie pieprz o gotowaniu