Grillowanie może być zdrowe i dietetyczne. Oto smaczny przepis na niskokaloryczne szaszłyki z winogronami. Świetna letnia przekąska.Składniki:Podwójny filet z kurczaka1 papryka czerwona1 papryka pomarańczowa (lub żółta)25 dag pieczarekKiść winogron3/4szklanki olejuSól, pieprz3 ząbki czosnkuŁyżka ziół prowansalskichWykonanie:Filet i papryki kroimy w kostkę, pieczarki przekrajamy na pół. Następnie robimy marynatę- do ½ szklanki oleju dodajemy przyprawy i zmiażdżony czosnek. Gotową marynatą polewamy pokrojone mięso , warzywa i winogrona. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Następnie nakładamy na przemian mięso, warzywa, winogrona na szaszłyki. Pieczemy w piekarniku ok. 30 minut. Bardzo smaczne również na grillu.