ßßß Cookit - przepis na Ryba w cieście koperkowym

Ryba w cieście koperkowym

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 duży płat białej ryby (u mnie miruna)
sok z cytryny
przyprawa do ryb
Ciasto:
2 łyżki mąki ziemniaczanej
5 łyżek maki pszennej
sól
1 jajko
suszony lub świeży koperek 2 łyżki
mleko - 60-80 ml
Sposób wykonania:
1. Odmrożoną, umytą i osuszoną rybę skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy przyprawą do ryb. Dzielimy na mniejsze porcje.
2. Wszystkie składniki ciasta poza koperkiem miksujemy. Wsypujemy koperek i mieszamy.
3. Rybę maczamy w cieście z każdej strony, kładziemy na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy na małym ogniu z obu stron.
Smacznego!!!
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2014/08/ryba-w-ciescie-koperkowym.html