ßßß
Cookit - przepis na Ryba w cieście koperkowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ryba w cieście koperkowym
Składniki
Sok z cytryny
Przyprawa do ryb
Mąka ziemniaczana
Mąka pszenna
Sól
Jajko
Koperek
Mleko
Wykonanie
Składniki:1 duży płat
białej ryby
(u mnie miruna)
sok z cytryny
przyprawa do ryb
Ciasto:2 łyżki
mąki ziemniaczanej
5 łyżek
maki pszennej
sól
1
jajko
suszony lub świeży
koperek
2 łyżki
mleko
- 60-80 mlSposób wykonania:1. Odmrożoną, umytą i osuszoną
rybę
skrapiamy
sokiem z cytryny
i posypujemy
przyprawą do ryb
. Dzielimy na mniejsze porcje.2. Wszystkie składniki ciasta poza
koperkiem
miksujemy. Wsypujemy
koperek
i mieszamy.3.
Rybę
maczamy w cieście z każdej strony, kładziemy na rozgrzaną patelnię z
olejem
i smażymy na małym ogniu z obu stron.Smacznego!!!
Źródło:
http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2014/08/ryba-w-ciescie-koperkowym.html
Przepisy powiązane
Kluski kładzione
Kluski ziemniaczane
Sposób przyrządzenia:
Brzoskwinie pod pierzynką
Makowiec z jabłkami
Składniki powiązane (0)