ßßß Cookit - przepis na Papryka faszerowana ryżem i mięsem

Papryka faszerowana ryżem i mięsem

nazwa

Wykonanie

Składniki:
4 białe papryki
1 torebka ugotowanego ryżu
25 dag mielonego mięsa (u mnie łopatka)
1 jajko
1 cebulka
majeranek, oregano
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Cebulę zeszklić na patelni, dodać mięso mielone, smażyć, aż straci surowy wygląd.
2. Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, wbić surowe jajko, doprawić solą, pieprzem, majerankiem i oregano. Wszystko dobrze wymieszać.
3. Papryki umyć, osuszyć, naciąć od góry, wnętrze wyczyścić z błonek i pestek.
4. Papryki nafaszerować mięsem z ryżem.
5. Całość piec w naczyniu żaroodpornym przez 30-40 minut w 180 st. C.
Smacznego!!!
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2014/08/papryka-faszerowana-ryzem-i-miesem.html