ßßß
Składniki:4 jajka1 szklanka mąki tortowej3/4 szklanki mąki krupczatki3/4 szklanki cukru1 cukier waniliowy160 g rozpuszczonego masła2 łyżeczki proszku do pieczeniaok 400 g moreliKruszonka:2 łyżki mąki1 łyżka masła1 łyżka cukru (może być waniliowy)Sposób przygotowania:1. Masło roztopić, lekko ostudzić.2. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać.3. Jajka ubić z cukrami na puch. Wsypać mąkę i wlać roztopione masło. Miksować do połączenia się składników.4. Blaszkę (25x30cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto.5. Na ciasto wyłożyć wydrylowane morele skórką do dołu.6. Składniki kruszonki połączyć, posypać wierzch.7. Ciasto piec w 180 st. C przez ok 35 minut - do suchego patyczka.Smacznego!!!Źródło: Moje ciacho