Wykonanie
Dziś wpadam tylko na chwilkę i zapraszam Was na
żeberka!
Już kiedyś wspominałam, że lubię marynaty
miodowo-
musztardowe do
mięsa. Tym razem dodałam jeszcze
sos sojowy i
czosnek więc wyszły pysznie pikantne
żeberka :) Polecam!

Składniki:
1 kg
żeberekMarynata:
2
liście laurowe1 łyżka
miodu2 łyżki
sosu sojowego2 łyżki pikantnego
ketchupu2 łyżki
musztardy ostrej
sól,
pieprz3 zmiażdżone ząbki
czosnkuSposób przygotowania:
1.
Mięso myjemy i osuszamy.
Mięso porcjujemy.
2. Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy.
3.
Mięso nacieramy marynatą, schładzamy w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc.
4.
Mięso razem z marynatą przekładamy do woreczka foliowego. Pieczemy w piekarniku ok 1 godziny i 40-50 minut w 180 st. C. Pod koniec pieczenia można rozerwać rękaw foliowy -
mięsko się powinno ładnie zrumienić :)
Smacznego!!!